גילוי נאות: חלק מהלינקים בעמוד מובילים לאתרים המתגמלים אותי בעמלת רכישה. לכם זה עולה בדיוק אותו הדבר ולי זה מאפשר לתחזק את האתר
סוללת הענק The Giant's Causeway הוא תצורת טבע ייחודית בחוף הצפוני של מדינת צפון אירלנד, בסמוך לעיירה בושמילס שבמחוז אנטרים. מדובר בתצורת סלע ייחודית המורכבת מעשרות אלפי עמודי בזלת משושים, שנוצרו מפעילות געשית לפני למעלה מ-50 מיליון שנה. האתר הוא אחד מאתרי התיירות הפופולריים ביותר בצפון אירלנד, ומושך אליו למעלה ממיליון מבקרים מדי שנה.
על פי המיתולוגיה, סוללת הענק נוצרה על ידי הענק פין מק'הול, שבנה את המסלול כגשר בין צפון אירלנד לאי סטפה שבסקוטלנד (ואכן גם באי סטפה יש עמודי בזלת הדומים לסוללת הענק), במטרה להילחם ביריבו הסקוטי, בנאנדונר. האגדה מספרת שברגע שהענק הסקוטי השתמש בסוללה והתקרב אל אירלנד, פין צפה בו מרחוק והבין שהוא גדול מימדים יותר משדמיין והוא נמלט לביתו, שם ביקש מאישתו להסתירו בעריסת התינוק. ברגע שהענק הסקוטי הגיע אל ביתו של פין כדי להילחם בו, אשתו של פין אמרה לו להיות בשקט כי התינוק ישן בעריסה ומשראה הענק הסקוטי את גודלו העצום של התינוק, נבהל ואמר שאם זהו גדולו של תינוקו של פין, כנראה שאביו ענק בצורה בלתי רגילה והוא נמלט בחזרה לסקטולנד.
מדענים מאמינים שסוללת הענק נוצרה למעשה על ידי סדרה של התפרצויות געשיות שהתרחשו על פני תקופה של כמה מיליוני שנים. כשהלבה זרמה לים, היא התקררה והתקשה לתוך העמודים המשושים הייחודיים שניתן לראות היום. העמודים משתנים בגודלם ונעים בין סנטימטרים בודדים לגובה של 12 מטרים.
סוללת הענק היא אתר מורשת עולמית של אונסק"ו וניתן לערוך באתר סיור מודרך, או פשוט לשוטט וללכת באופן עצמאי בשבילים המתפתלים בין העמודים ולהתבונן בנופי הים המהפנטים. בלב האתר נמצא "העוגב של הענק" (Giant's Organ), מערכת ייחודית של עמודים הדומים לצינורות של עוגב ענק. על ההיסטוריה והגיאולוגיה של האתר אפשר ללמוד גם במרכז המבקרים באתר, הכולל תערוכות אינטראקטיביות ותצוגות מולטימדיה. כמו כן, המרכז מציע סיורים מודרכים באתר, מסעדה ושירותים.
סוללת הענק היא חלק ממסלול החוף הצפוני, שהוא המסלול המומלץ ביותר לתיירים בצפון אירלנד. לא רחוק מהאתר, עומד גשר החבלים קאריק-א-רד, גשר תלוי המשתרע על תהום של 30 מטר המיועד לדייגים ולאמיצים בלבד. בסביבת הסוללה ישנן חורבות של טירות ומבצרים, כמו למשל טירת דנלוס וטירת דונסוריק מימי הביניים.